Govorci

dr. Maximilian Martin

Dr. Maximilian Martin je socialni inovator, podjetnik in promotor trajnostnega kapitalizma, ki ga imenuje “Impact Economy”. Njegovo področje delovanja vključuje svetovanje , koncipiranje, razvoj in vodenje socialnega poslovanja, s katerim ima pomemben vpliv na investicijske koncepte, platforme in programe.


Trenutno kot rezidenčni akademik poučuje na Ashoka univerzi in kot predavatelj socialnega podjetništva na Univerzi St. Gallen. Njegovo preteklo delovanje vključuje ustanovitev prve univerzitetne smeri iz socialnega podjetništva v Evropi na Univerzi v Ženevi in prve evropske platforme za svetovanje in izmenjavo znanja na področju filantropije, menadžmenta premoženja.Analize OECD: dr. Antonella Noya

Dr. Antonella Noya, višja politična analitičarka, je vodja Foruma za socialne inovacije. Forum je bil ustanovljen leta 2000 s ciljem podpirati mednarodno širitev in prenos najboljših politik in praks na področju socialnih inovacij.


Forum za socialne inovacije je del OECD LEED (Local Economic and Employment Development ) programa, katerega namen je prispevati k ustvarjanju zaposlitev skozi učinkovito politiko, inovativne prakse, boljše kapacitete in strategije na lokalni ravni.Danny McCubbin in Joe Grey, Fundacija Jamieja Oliverja, VB

Danny McCubbin, po rodu Avstralec, že dobrih osem let dela za Jamieja Oliverja. Začel je kot njegov osebni pomočnik in vodja komunikacije pri podjetju, zdaj pa zanj ureja njegovo spletno stran, okoli katere se je zbrala izjemna skupnost dobrojedcev in vsak mesec našteje prek 3,7 milijona obiskov. McCubbin že vrsto let tesno sodeluje s Fundacijo Jamieja Oliverja, leta 2006 pa je uspešno zaključil tudi mentorski tečaj. Od takrat deluje kot mentor študentom in diplomantom programa Fifteen. Močno se zavzema za širjenje Oliverjevega sporočila, da lahko dobra hrana ljudem spremeni življenje. Je tudi strasten kuhar in v Londonu prireja mesečni Supper Club, s čimer zbira denar za Fifteen.


Joe Grey je diplomant programa Fifteen.Jonathan Robinson, The Hub, VB

Jonathan Robinson je antropolog, podjetnik, oblikovalec in pisec. Pomagal je pri ustanovitvi skupnosti The Hub, platforme družbenih inovatorjev s prostori v več kot 25 mestih po svetu, med njimi v Londonu, São Paulu, Bombaju, Amsterdamu in San Franciscu. Je soavtor knjige Careers Un-Ltd založbe FT Prentice Hall. Sodeloval je pri mnogih projektih socialnega podjetništva, med drugim tudi z vlado Velike Britanije, Unicefom, galerijo Tate Modern, barcelonskim mestnim svetom, lokalnimi aktivisti v Sowetu, skladom Asian Heritage, mestnim svetom v Leedsu in Londonsko razvojno agencijo.


Robinson pogosto sodeluje z večdisciplinarno ekipo arhitektov, znanstvenikov, investitorjev, tehnologov in aktivistov. Navdih najde v spominih in zgodbah ljudi, ki jih je spoznal po svetu. To so spomini s humanitarne misije v Mostarju med vojno v Bosni, z ulic Seattla, polnih solzivca med protesti proti STO, spomini iz indijske vasi, ki jo je zaradi gradnje jezu na reki Namarda potopila voda, spomini na življenje z Dogoni v Malijski puščavi. Življenje dojema kot "igro" – igro kot odnos do življenja, kot duha, način delovanja, igro kot pomisel na malo verjetno in početje nerazumnega.